Skip to content

Gezocht:
Enthousiaste adviseur vakbekwaamheid

(voor 32 tot 36 uur in de week 0,89 – 1,0 FTE)

Als adviseur vakbekwaamheid bij de GHOR Brabant Midden-West-Noord sta je stevig in je schoenen. Natuurlijk beheers je jouw vakgebied en ben je daarin continu up to date. Maar minstens zo belangrijk vinden wij het dat je ondernemend, relatiegericht en proactief bent. Je denkt mee en adviseert over de vakbekwaamheid van onze crisisfunctionarissen. Je hebt vernieuwende ideeën en maakt je deze ook gemakkelijk eigen. Je bent communicatief sterk en hebt er geen moeite mee om voor een groep te staan. Je weet je weg snel te vinden in een complexe werkomgeving, houdt van hectiek en crises en bent flexibel. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan ben jij misschien wel de nieuwe collega die wij zoeken.

WIE WIJ ZIJN
De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) houdt zich 24/7 bezig met het voorbereiden, voorkomen en bestrijden van rampen en crisis. Wij werken hiervoor grenzeloos samen. Met partners in de gezondheidszorg, het veiligheidsdomein en het openbaar bestuur. Maar ook met collega-hulpdiensten, de samenleving om ons heen en alle organisaties die op het gebied van publieke gezondheid en veiligheid iets kunnen betekenen. Wij adviseren, delen onze expertise en ervaring en verbinden. Daarom zijn wij in de regio’s Midden- en West-Brabant en Brabant-Noord ook nauw verbonden aan de GGD en de Veiligheidsregio.

WAT DOE JIJ
Als adviseur Vakbekwaamheid is jouw belangrijkste taak het vakbekwaam maken én houden van de crisisfunctionarissen van de GHOR. Hiervoor bepaal je met je collega’s het vakbekwaamheidsbeleid, bent hierin adviserend en medeverantwoordelijk voor de uitvoering. Samen met brandweer, politie, bevolkingszorg en partners in de zorg, zoals ziekenhuizen, de ambulancedienst en de GGD-en adviseer je over de best passende trainingen en oefeningen die de onderlinge samenwerking versterken. Je ontwikkelt deze en zorgt ook voor de organisatie hiervan.

Het is jouw verantwoordelijkheid dat crisisfunctionarissen zichzelf blijven ontwikkelen. Jij traint, coacht en geeft les. Daarvoor zet je verschillende petten op, zoals die van oefenleider of tegenspeler. Je staat in dat kader sterk voor een groep. Je evalueert trainingen en oefeningen en verwerkt de uitkomsten in het vakbekwaamheidsprogramma. Ook ben je één van de relatiemanagers voor een aantal van onze partners.

JE EIGEN CRISISFUNCTIE
De GHOR is een crisisorganisatie. Dit betekent dat je, net als de 20 overige teamleden een crisisfunctie krijgt. Welke functie dat is, wordt bepaald door je opleiding, ervaring en competenties. In deze crisisfunctie neem je deel aan een piketpoule en ben je één keer in de 5 á 6 weken 24/7 beschikbaar. Dit houdt ook in dat je binnen een uur in Den Bosch of Bergen op Zoom kunt zijn.

JE PLEK IN HET TEAM
Wij zijn geen organisatie met strikte regels en ingewikkelde structuren. Maar we hebben wel afspraken over hoe we werken en met elkaar invulling geven aan onze rol. Er is bij ons geen vast functiehuis en we verdelen met elkaar het werk (zelforganiserend). Dat betekent dat je bij ons jezelf kunt zijn en doorgaans veel vrijheid hebt in de manier waarop je je werkt doet. Tegelijkertijd hoort daar veel verantwoordelijkheid bij en commitment met onze organisatie en onze doelstellingen. Kortom, een bijzondere werkomgeving waarin je je eigen krachten en talenten kunt ontdekken en benutten.

WAT WIJ VRAGEN

  • Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau
  • Je hebt kennis van en affiniteit met crisisbeheersing
  • Kennis en ervaring op opleidingskundig gebied is een pré
  • Je hebt gevoel voor organisatorische en bestuurlijke verhoudingen en belangen
  • Je bent in staat om verbindingen binnen ons netwerk tot stand te brengen en te versterken
  • Je bent communicatief sterk, didactisch en organisatorisch vaardig
  • Ervaring met projectmatig werken is een pré
  • Je denkt en acteert proactief, taakoverstijgend, analytisch en out-of-the-box
  • Standplaats voor deze functie is Den Bosch.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
We bieden je een uitdagende werkomgeving in een klein en slagvaardig team. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO SGO. Je wordt tijdelijk aangesteld voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. Deze functie is ingedeeld in schaal 10. Dat betekent voor deze functie een salaris van maximaal € 4450,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Je wordt tijdelijk aangesteld voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

GEINTERESSEERD?
Zie jij jezelf als onze nieuwe collega? Verras ons dan vóór 18 september met je sollicitatie! Via de knop ‘Solliciteer direct’ kun je jouw motivatiebrief samen met je CV uploaden. De 1e gesprekken staan gepland op dinsdag 29 september. De 2e ronde op maandagmiddag 5 oktober. Heb je nog vragen, bel dan gerust met teamcoördinator, Judith Jansen op 06-13696940. Een persoonlijkheidsanalyse (Lumina) maakt onderdeel uit van de procedure.