Als organisatie doe je er alles aan om je gasten tijdens een evenement een zo plezierig mogelijke tijd te laten beleven. Maar wat als iemand onwel wordt bij een dancefestival of een blessure oploopt bij een wielerwedstrijd? Kan een ambulance een slachtoffer nog wel op tijd bereiken als een binnenstad is afgesloten vanwege een evenement? Zijn er richtlijnen voor de hygiëne bij tattoo- en piercingbeurzen?
In onderstaand filmpje ziet u hoe het traject van evenementenadvisering (van aanvraag t/m evaluatie) bij de GHOR wordt doorlopen.
Om effectiever en eenduidiger te adviseren, maar vooral ook om meer aandacht te kunnen geven aan de evenementen met een verhoogd risico, maken wij onderscheid tussen de adviezen.
PILOT TOEZICHT EVENEMENTENZORG
Evenementenzorgorganisaties vallen onder de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) en daarmee onder het toezicht van De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Zij zijn gestart met een pilot in het toezicht op evenementenzorg. Meer informatie staat in het toetsingskader evenementenzorg.
INFOBLADEN
Samen met de GGD teams Infectieziekten, Technische Hygiënezorg en team Gezondheid, Milieu en Veiligheid heeft de GHOR speciale infobladen ontwikkeld. Klik op de links hieronder om het betreffende infoblad in PDF te openen.